نفت / شناسه خبر: 23229 / تاریخ انتشار : 1396/5/3 11:44
|
با حضور متولیان اچ‎اس‎یی شرکت ملی نفت ایران

الزامات، فرصت‎‏ها و چالش‎های اچ‎اس‎یی صنعت نفت بررسی شد

در پنجمین گردهمایی روسای اچ‎اس‎یی و پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران، الزامات، فرصت‎ها و چالش‎های حوزه ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل صنعت نفت مورد اشاره، بحث و بررسی قرار گرفت.

نفت امروز/در پنجمین گردهمایی روسای اچاسیی و پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران، الزامات، فرصتها و چالشهای حوزه ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل صنعت نفت مورد اشاره، بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش نفت امروز، تحول در زمینه طب صنعتی، ضرورت کاهش آلایندگی گازهای مشعل، الزامات زیستمحیطی به ویژه در منطقهای مانند غرب کارون، بهرهمندی از بیمه، توجه بیشتر به پدافند غیرعامل و ...، مباحثی بودند که دیروز (دوم مردادماه) همزمان با روز نخست این گردهمایی، از سوی سخنرانان مورد تاکید قرار گرفت.

سید باقر مرتضوی، مدیرکل اچاسیی و پدافند غیرعامل وزارت نفت در این گردهمایی از ایجاد تحول در حوزه بهداشت و تغییر رویه طب صنعتی خبر داد و گفت: قرار است طب صنعتی به طور خاص برای هر حوزه کاری تعریف شود و آزمونهای طب صنعتی بر اساس نوع فعالیت متفاوت شود.

سلامت روانی کارکنان؛ ضامن عملکرد مناسب

وی تولید و اچاسیی را موضوعات بههم پیوستهای در صنعت نفت عنوان کرد و گفت: از آنجا که تولید برای بالابردن کیفیت زندگی مردم انجام میشود، اچاسیی نیز باید همواره باشد و مورد توجه قرار گیرد.

مرتضوی سلامت را نیز یکی از مهمترین ارکان اچاسیی برشمرد و گفت: باید توجه داشت که سلامت هم در بخش جسمی و هم در بخش روانی تعریف میشود و نیرویی که از لحاظ روانی در سلامت باشد، وظایف خود را به خوبی انجام میدهد.

وی حفظ عدالت در میان کارکنان را ضروری دانست و افزود: عملکرد یکپارچه مجموعه اچاسیی راهکاری برای استقرار نظام مدیریت است و ‌تا زمانی که عملکرد مجموعه یکپارچه نباشد نمی توان با ابزارهای دیگر همچون ERP، فرماندهی صحنه و ... به استقرار یک نظام منسجم امید داشت.

این مقام مسئول ادامه داد: بهطور جدی پیگیر مسائل زیستمحیطی هستیم که یکی از مهمترین آنها کاهش سوختن گازهای فلر است؛ چرا که علاوه بر آلایندگی، سرمایه کشور نیز اتلاف میشود.

حفاظت و حراست از تاسیسات نفت در نقاط مرزی ضروری است

محمدعلی مطیعی، معاون امور انرژی سازمان پدافند غیرعامل به عنوان یکی دیگر از سخنرانان روز نخست این گردهمایی، بر ضرورت تهیه نقشه راه برای پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد و گفت: این نقشه راه مشخص میکند به طور نمونه چگونه تأسیسات بسازیم و از آن بهرهبرداری کنیم، بدون آنکه دشمن بتواند به آن آسیبی برساند.

وی افزود: امنیت بیرون از حفاظ شرکتها بر عهده پدافندعامل و ارگانهای امنیتی است، اما شرکتها در حوزه پدافند غیرعامل، خود باید پیشگام باشند.

مطیعی محور نخست پدافند غیرعامل را شناسایی تهدیدها عنوان کرد و گفت: با وجود مشکلات امنیتی موجود در منطقه، ایران از لحاظ امنیتی و دفاعی قوی است و در این حوزه اختلافی بین جناحهای سیاسی وجود ندارد.

وی قرارگیری تأسیسات نفتی در مرزها را تهدیدی برای کشور دانست و گفت:‌ همچنان که نظام از وزارت نفت انتظار تولید دارد، انتظار حفاظت و حراست از این تأسیسات و تجهیزات نیز وجود دارد.

معاون امور انرژی سازمان پدافند غیرعامل، کاهش آسیب پذیری را محور دوم پدافند غیرعامل دانست و گفت: مدیریت قوی و موثر میتواند از میزان حوادث در صنعت نفت بکاهد.

همکاری با شرکتهای بینالمللی

در ادامه این گردهمایی، رضا خلیلی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور عملیات غیرصنعتی بر ضرورت همکاری با شرکتهای بینالمللی در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست تاکید کرد و گفت: بعضا شرکتهای غیرتخصصی به حوزه اچاسیی ورود میکنند و این موضوع، شرکت را با چالش مواجه میکند.

وی تاکید کرد: شرکتهایی باید برای ورود به حوزه اچاسیی تأیید صلاحیت و به وندورلیست شرکت اضافه شوند که دارای تخصص و معتبر باشند و استفاده از دانش و تجارب شرکتهای بینالمللی نیز نباید فراموش شود.

خلیلی با اشاره به اینکه در حوزه اچاس‌یی جای هیچ کوتاهی و اغماضی وجود ندارد، ادامه داد:‌ اچاسیی در شرکت همچون یک نهاد شبه نظامی فعالیت میکند؛ در چنین سیستمی جای اما و اگر وجود ندارد و باید تعارفات را کنار گذاشت.

وی گفت:‌ با وجود همه پیشرفتها در حوزه اچاسیی، همچنان حلقههای مفقودهای در این حوزه وجود دارد.
بخشنامههای جدیدی در زمینه بیمه تاسیسات ابلاغ میشود

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، فعالیت در حوزه پدافند غیرعامل را درخشانتر از سایر حوزهها عنوان کرد و گفت: به دلیل حساسیت بالای کار در صنعت نفت که نقش کلیدی در اقتصاد کشور دارد، مسئولیتهای کارکنان در حوزه اچاسیی بیشتر میشود.

خلیلی با اذعان به اینکه بیمه در صنعت نفت مورد غفلت واقع شده است، افزود: ما سالانه هزینههای بسیار زیادی برای بیمه پرداخت میکنیم؛ اما به دلیل عدم مدیریت یکپارچه بیمه، عملا در زمان حوادث چیزی عایدمان نمیشود و این مسئله، مدیریت بیمه از سوی اچاسیی را الزامآور میکند.

وی خاطرنشان کرد: جلسات متعددی در ارتباط با بیمه تأسیسات برگزار شده و نتایج خوبی به دنبال داشته است که به زودی بخشنامههایی در این خصوص به شرکتها ارجاع داده میشود.

نقش اچاسیی در پروژهها پررنگتر شود

سیاوش درفشی، مدیر اچاسیی و پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این گردهمایی بر الزام مشارکت همه واحدها به منظور پیشبرد اهداف این حوزه تأکید کرد و برگزاری چنین گردهماییهایی را محلی برای یافتن راهکارهایی به منظور حل مسائل به صورت جمعی دانست و گفت:‌ در دوره قبل که به میزبانی شرکت نفت و گاز اروندان برگزار شد، برای ورود اچاسیی به مدیریت پروژه مباحثی مطرح شد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه پروژههای متعددی در غرب کارون در حال انجام است، ضرورت دارد اچاسیی در این حوزه ورود جدیتری داشته باشد.

درفشی به بررسی تهدیدها در حوزه پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: مسائلی همچون بیمه و مدیریت خوردگی در اچاسیی از اهمیت بالایی برخوردارند که در شرکت ملی نفت ایران کمتر به آنها توجه شده است و در این همایش به آنها پرداخته شده است.

سخنرانی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در دومین روز گردهمایی

علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز که عصر امروز (سوم مرداد ماه) در این گردهمایی حضور یافت، به نقش حیاتی رعایت اصول اچاسیی در روند توسعه شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد.

کاردر با تاکید بر ضرورت نگاه تخصصی و حرفهای در بخشهای مختلف شرکت ملی نفت ایران، عنوان کرد: نگاه جوانانی که در آینده مدیریت را بر عهده میگیرند نباید سیاسی باشد؛ این جوانان باید با افتخار جایگاه حرفهای شرکت ملی نفت ایران را حفظ کنند.

معاون وزیر نفت، کارشناسان اچاسیی و پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران را برخوردار از این نگاه تخصصی توصیف کرد و افزود: در چند سال اخیر تغییرات بنیادینی در حوزه اچاس‌یی و پدافند غیرعامل شکل گرفته است و این ناشی از نگاه تخصصی و حرفهای کارشناسان است.

کاردر ادامه داد: هرچند که باید در پیاده سازی قوانین اچاسیی جدیت به خرج دهیم، اما اجرای این قوانین نباید در صرف هزینه و زمان، شرکت را دچار مشکل کند.

نقش HSE در ارتقا جایگاه شرکت ملی نفت ایران در رتبهبندی جهانی

وی با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران نیاز دارد در ردههای برتر جهانی قرار گیرد، اضافه کرد: تحقق این هدف، عملکرد ما را در معرض ارزیابی قرار میدهد و اگر در جایی مدیری ضعیف عمل کرد، ضعفها مشخص میشود.

کاردر گفت: نقش اچاسیی برای قرار گرفتن در ردههای جهانی بسیار موثر است و در جهان برای ردهبندی شرکتها از لحاظ تکنولوژیک اچاسیی، نخست حوزه هوا و فضا، بعد مسائل اتمی و هستهای و سپس شرکتهای نفتی رصد می شوند؛ یعنی وقتی یک پالایشگاه دچار حریق شود، این مسئله در جهان دیده میشود و در تعیین رده جهانی موثر است.

وی در ادامه مدیریت ریسک، مدیریت خوردگی و مدیریت طراحی را از مهمترین موضوعات در اچاسیی شرکت ملی نفت ایران بر شمرد و گفت: ‌اچاسیی شرکت نفت باید برند باشد؛ ‌یعنی زمانی که نامش میآید، همه باید به آن اطمینان داشته باشند و برای این کار نیاز است که الزامات ایمنی، بهداشت و محیط زیست این شرکت همواره تکرار و ملکه ذهن شود.

پنجمین گردهمایی روسای اچاسیی و پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از روز گذشته (دوم مردادماه) در مجموعه کوشک نفت آغاز به کار کرد و عصر امروز به کار خود پایان داد.


 

 

 

کلیدواژه

متولیان اچ‎اس‎یی

شرکت ملی نفت ایران

الزامات

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها