نفت / شناسه خبر: 136232 / تاریخ انتشار : 1400/5/17 10:55
|

چله تابستان و همچنان جدول خاموشی

تابستان از نیمه گذشت و دولت هم عوض شد اما گویا داستان قطع برق و انتشار جداول احتمالی آن تمامی ندارد.

به گزارش نفت امروز، روز گذشته بار دیگر مسئولان صنعت برق کشور جدول خاموشی های احتمالی را منتشر کرده اند. درست است که طی هفته های اخیر حجم خاموشی ها در قیاس با ابتدای تابستان و یا حتی خرداد ماه به مراتب کمتر شده اما در هر صورت جای سئوال است که آیا فرصت بیش از دو ماهه خرداد و تیر برای مدیریت وضعیت برق و پایداری آن کفایت نمی کرد؟

 
حال که وضعیت برق در صنایع و محدودیت های اعمال شده در این بخش مشکلات متعددی برای مردم به همراه آورده و از قیمت سیمان تا کمیاب شدن سرم را به آن ارتباط می دهند، آیا دیگر انتظار نمی رود حداقل در بخش خانگی شاهد پایداری وضعیت برق باشیم؟
 
با این وجود شرکت توزیع نیروی برق تهران روز گذشته با انتشار جدول جدید خاموشی های احتمالی در قالب اطلاعیه ای خطاب به مشترکان تهرانی آورده است: با توجه به افزایش کم سابقه مصرف برق در کشور در سال جاری، از شما تقاضا داریم همچنان طی روزهای آتی با حداکثر صرفه جویی ممکن به ویژه خودداری از استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف ما را در تداوم ارائه خدمات در شرایط فعلی یاری کنید... در صورت همکاری مشترکان برق در به کارگیری راهکارهای مدیریت مصرف و در نتیجه تامین انرژی مورد نیاز شبکه، خاموشی اعمال نخواهد شد.
 
طبق اعلام توانیر، بررسی نقشه‌های هواشناسی نشانگر افزایش دمای هوا در هفته جاری است، به طوری که در هفته جاری میانگین دمای کشور ۲ درجه نسبت به هفته پیش افزایش خواهد یافت و از آنجا که هر یک درجه افزایش دمای هوا، باعث بالارفتن حدود ۲۰۰۰ مگاواتی مصرف برق می شود، درهفته جاری انتظار افزایش ۴۰۰۰ مگاواتی مصرف برق به دلیل تغییرات دمایی، دوراز انتظار نیست.
 
سخنگوی صنعت برق در این باره گفت: هر چند در هفته گذشته به دلیل کاهش قابل توجه دما در کشور، اوضاع صنعت برق بهبود یافته و برق بیشتری برای صنایع تأمین شد اما پیش‌بینی‌ها نشان می دهد هفته پیش رو و احتمالا تا آخر مرداد ماه مجددا گرمای پایداری در کشور مستقر می شود که پس از عبور از این دو هفته پیش رو می توانیم اعلام کنیم که پیک را پشت سر گذاشتیم و اوضاع در شهریور ماه بهتر خواهد بود.
 
مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگو با ایسنا، همچنین تاکید کرد: برآوردها نشان می‌دهد بالاترین عدد مصرف در امسال که از آن به عنوان قله پیک در میزان مصرف ۶۶ هزار و ۸۸۷ مگاوات در مرداد ماه گرم امسال رخ داده و احتمالا دیگر عددی بالاتر آن نخواهیم داشت، با این حال برای هفته پیش رو روند تدریجی افزایش دما را داریم و مصرف کشور به عدد ۶۴ هزار مگاوات و یا بالاتر خواهد رسید که آن هم عدد بزرگی است و برای کاهش تبعات ناترازی برق و به خصوص عدم اعمال محدودیت برای مشترکان نیازمند همراهی و همکاری جدید همه مشترکان و به خصوص مشترکان خانگی برای مدیریت مصرف هستیم.
 
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق در عین حال اظهار امیدواری کرده با همکاری خوب مشترکان از ابتدای شهریورماه هیچ خاموشی ناشی از کمبود تولید نداشته باشیم.
 
وی در عین حال گفت: بیش از دو هفته است که هیچگونه خاموشی برنامه ریزی شده ای در کشور اعمال نشده است و با تلاش های شبانه روزی صورت گرفته توانستیم این پیک را پشت سر بگذاریم.
 
به گفته وی اگر مردم در این دو هفته پیش رو به همکاری ارزشمند خود ادامه دهند محدودیت های تأمین برق در تابستان بسیار سخت امسال که فشار بسیار قابل توجهی به نیروگاه ها و شبکه برق کشور اعمال شد رو به بهبودی می رود و شرایط امیدوارکننده تر خواهد بود.
 
حال باید منتظر ماند و دید در هفته های گرم پیش رو وضعیت تامین برق و خاموشی ها چه تبعاتی برای مردم به همراه دارد و آیا روی کار آمدن دولت جدید می تواند تاثیری در شرایط داشته باشد یا در همچنان بر همان پاشنه خواهد چرخید

کلیدواژه

چله تابستان

خاموشی برق

مصرف برق

سوء مصرف برق

بحران خشکسالی

بحرانبرق

بحران برق

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها