گاز / شناسه خبر: 12038 / تاریخ انتشار : 1395/7/28 11:01
|
دود تحریم ایران به چشم پاکستان رفت؛

زمستان بی گاز در انتظار پاکستانی‌ها

تردیدهای پاکستان در زمان تحریم ایران در نهایت منجر به امضای قرارداد گازی آنها با قطر شد و امروز در آستانه زمستان خبر می‌رسد که پاکستان نیازی فراتر از گاز قطر دارد و قطعا زمستان امسال را سخت می‌گذراند.

نفت امروز / خط لوله صلح به نتیجه نرسید و پاکستان سعی کرد تا به طور یک جانبه گاز ایران را خریداری کند اما با تاخیر در احداث خط لوله گاز در مرز خود اینکار نیز به سرانجام نرسید. همین تردیدهای پاکستان در زمان تحریم ایران در نهایت منجر به امضای قرارداد گازی میان قطر و پاکستان شد.

 
با این حال، امروز در آستانه زمستان خبر می‌رسد که پاکستان نیاز فراتر از گاز قطر دارد و قطعا زمستان امسال را سخت می‌گذراند. در این بین مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از اعلام آمادگی برای تامین گاز زمستانی این کشور خبر داده است.
 
اخبار و گزارش‌ها به نقل از مقام های رسمی این کشور حاکی از آن  است که مردم پاکستان به ویژه در ایالت پنجاب پرجمعیت ترین ایالت این کشور، زمستان امسال با بحران کمبود بی سابقه گاز مواجه خواهند بود.
 
گزارش رسانه های پاکستان به نقل از مسئولان و مقامات ذیربط حاکی از آن است که مشترکین گاز در ایالت پنجاب در طول فصل سرما که تقریبا از حدود یک ماه دیگر آغاز خواهد شد و تا پایان زمستان ادامه خواهد داشت، از ساعت ۱۰ شب تا ۵ صبح با قطعی گاز مواجه خواهند بود.
 
البته قطعی گاز از ساعت ۱۰ شب تا ۵ صبح به این معنا نیست که مردم در ساعات دیگر شبانه روز مشکل قطع گاز نداشته باشند. به دلیل افزایش مصرف و افت شدید فشار گاز در فصل سرما، تقریبا در تمام ساعات شبانه روز، وضعیت مشابه است.
 
«شاهد خاقان عباسی» وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان روز گذشته با حضور در جلسه کمیسیون نفت و انرژی مجلس ملی پاکستان، گفت که مردم به ویژه در ایالت پنجاب، سخت ترین زمستان را از نظر کمبود گاز پیش رو دارند.
 
حتی مردم ساکن شهر اسلام آباد، پایتخت پاکستان که نسبت به سایر شهرها، از امکانات نسبتا بهتری برخوردار است، در فصل سرما با کمبود شدید گاز مواجه می شوند و در برخی نقاط شهر، افت فشار گاز به حدی است است که عملا قابل استفاده نیست و مردم به اجبار سراغ استفاده از وسایل گرمازای برقی و برخی هم سراغ هیزم می روند هرچند برق هم هر روز، در طول شبانه روز بین ۶ تا ۸ ساعت در اسلام آباد قطع می شود.
 
استفاده از بخاری های نفت سوز یا گازوئیل سوز در پاکستان رایج نیست و شاید به دلیل قیمت بالای سوخت های فسیلی است که مردم پاکستان اصولا به سمت استفاده از چنین وسایلی روی نیاورده اند.
 
وزیر نفت پاکستان اذعان کرده است که به رغم واردات گاز گران قیمت از قطر، مشکل کمبود گاز همچنان وجود دارد گازی که از قطر وارد می شود، به دلیل قیمت بالای آن، فقط می تواند در اختیار صنایع قرار گیرد.
 
از هم اکنون که هوای در برخی نقاط پاکستان رو به سردی رفته است، مشکل کمبود گاز احساس می شود و وزیر نفت و منابع طبیعی این کشور تصریح کرده است که این مشکل در روزهای آینده تشدید خواهد شد.
 
با آغاز فصل سرما، بحران انرژی به ویژه کمبود گاز و تداوم قطعی های برق در این کشور، بیش از روزها و ماه های گذشته خودنمایی می کند.
 
با سردتر شدن هوا، گاز بیشتر نقاط اسلام آباد و بسیاری از نقاط پاکستان براثر افت شدید فشار، تقریبا کاملا قطع می شود و این وضع تا پایان زمستان ادامه خواهد داشت. 
 
پاکستان در شرایطی با کمبود شدید گاز در فصل سرما و بحران انرژی و کمبود برق در تمام طول سال مواجه است که قرارداد بزرگی با ایران برای احداث خط لوله و واردات گاز امضا کرده است اما به دلیل عمل نکردن به تعهداتش در قبال این قرارداد، تا کنون نتوانسته از منابع عظیم گاز ایران بهره مند شود.
 
در همین زمینه معاون وزیر نفت در امور گاز امروز با بیان این که اسلام آباد به گاز ایران نیاز دارد، گفت: پاکستان در صورت اعلام آمادگی برای دریافت گاز، ایران توانایی صادرات گاز را به این کشور دارد.
 
براساس اظهارات مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران طرح صادرات گاز به پاکستان به دلایلی از جمله کمبود منابع مالی این کشور در اجرای خط لوله و تحریم ها متوقف شده است.
به گفته عراقی  هر زمان که پاکستان برای دریافت گاز اعلام آمادگی کند ایران توانایی صادرات گاز را به این کشور دارد.
 
با این حال مسئولان پاکستانی همچنان برای عملیاتی کردن قرارداد گازی با ایران و واردات گاز در تردید هستند اما باید دید بالاخره زمستان پاکستانی ها چگونه خواهد گذشت؟
 

کلیدواژه

پاکستان

قطر

قرارداد گازی

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها