گاز / شناسه خبر: 136929 / تاریخ انتشار : 1401/2/21 12:43
|

گازرسانی به سیستان و بلوچستان شتاب گرفت/ مقصد بعدی: خاش

سرپرست شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه عملیات علمک‌گذاری در شهر زابل پاییز امسال تکمیل می‌شود، اعلام کرد گاز طبیعی به‌زودی به شهر خاش هم می‌رسد.

به گزارش نفت امروز، رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ابتدای این هفته در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد که گاز به شهر زابل رسیده است. او گفت که عملیات تزریق گاز به خط لوله زاهدان – دوراهی دشتک و دوراهی دشتک – زابل روز جمعه (۱۶ اردیبهشت‌ماه) تکمیل و آخرین ایستگاه کنترل فشار، تزریق گاز شد.

به گفته نوشادی، مجموع خطوط انتقال گاز ۲۲۰ کیلیومتری آن از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز اجرایی شده است و در ادامه هم گازرسانی به داخل شهرها و صنایع این شهر انجام می‌شود.

محمدرضا میرشکاری، سرپرست شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان در این باره در گفت‌وگویی با خبرنگار شانا توضیح داد: عملیات اجرایی خط انتقال گاز زاهدان به منطقه سیستان در دو قطعه زاهدان تا دوراهی دشتک به طول ۱۱۰ کیلومتر و دوراهی دشتک تا ورودی شهر زابل به‌ طول ۱۱۰ کیلومتر اجرا و به همت همکاران شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران پس از انجام آزمون‌های مربوطه عملیات تزریق گاز انجام شد.

به گفته او، شبکه تغذیه و توزیع مورد نیاز شهر زابل ۴۹۸ کیلومتر بود که از این مقدار ۴۰۰ کیلومتر آن اجرا شده و باقی آن در حال اجراست.

 

سرپرست شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان همچنین اعلام کرد که این شرکت به همراه شرکت گاز استان گیلان به‌عنوان معین گازرسانی به این شهر، عملیات علمک‌گذاری در شهر زابل را با چند گروه پیمانکار آغاز کرده و عملیات علمک‌گذاری تا پاییز امسال در این شهر تکمیل می‌شود و شعله‌های گاز زمستان ۱۴۰۱ در خانه‌های زابلی‌ها گرمابخش خواهد بود.

میرشکاری در پاسخ به پرسشی درباره شهر بعدی که گاز طبیعی به آنجا می‌رسد، گفت: زیرساخت‌های لازم برای تزریق گاز به شهر خاش نیز فراهم شده است و سرانجام تا پاییز امسال انجام می‌شود.

به گزارش شانا، استان مرزی سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور کشور است که ۱۱.۴ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت دارد، اما با وجود دارا بودن ظرفیت‌های فراوان صنعتی و اقتصادی سال‌های طولانی از گاز طبیعی بی‌بهره بود که سبب صرف هزینه‌های زیاد برای مردم و واحدهای تولیدی و مشکلات تأمین سوخت برای نیروگاه‌ها، صنایع و واحدهای صنعتی و اقتصادی می‌شد تا اینکه بزرگ‌ترین طرح توسعه گازرسانی کشور اسفند ۱۳۹۵ با آغاز پروژه گازرسانی به زاهدان کلید خورد و گازرسانی به این شهر به‌عنوان آخرین مرکز استان بدون گاز، محرومیت‌زدایی از آن را نوید داد.

هرچند اواخر سال ۱۳۸۴ بود که شرکت ملی گاز ایران طرح انتقال گاز به مناطق شرقی و جنوب شرقی کشور را با عنوان خط انتقال گاز هفتم سراسری در دستور کار قرار داد که این خط انتقال گاز اهداف چندگانه‌ای مانند گازرسانی به نیروگاه‌ها، صنایع پتروشیمی، واحدهای صنعتی و ساخت خطوط فرعی و شبکه‌های شهری برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی در استان‌های واقع در طول مسیر، به‌ویژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان را دنبال می‌کرد.

 

مرحله نخست این طرح بزرگ، حد فاصل پارس جنوبی تا ایرانشهر اجرا شد، اما مراحل بعد به دلایل مختلف مسکوت ماند تا اینکه پیگیری اجرای آن دوباره در دستور کار وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت.

سرانجام ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۵ پروژه خط لوله انتقال گاز ایرانشهر - زاهدان به بهره‌برداری رسید و شعله‌های گاز در این شهر روشن شد و زیرساخت‌های گازرسانی در دیگر مناطق استان سیستان و بلوچستان هم توسعه یافت.

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم امسال را «سالِ سیستان و بلوچستان» نامگذاری و بر اجرا و تکمیل پرشتاب پروژه‌های گازرسانی در این استان تأکید کرده است.

 

کلیدواژه

گازرسانی

سیستان و بلوچستان

گازرسانی سیستان و بلوچستان

گاز

خاش

گازرسانی به شهر زابل

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها