نفت امروز /نخستین شیوهنامه جامع و بومی اولویتبندی (Prioritizing and Criticality Ranking) خطوط لوله شرکت نفت فلات قاره ایران با همکاری دانشگاه صنعت نفت به منظور استقرار سیستم مدیریت یکپارچگی خطوط لوله PIMS تدوین و اجرایی شد.
به نقل از دانشگاه صنعت نفت، اولویتبندی خطوط لوله شرکت فلات قاره با هدف اجرای بازرسی و تعمیرات بر مبنای ریسک RBI بهمنظور تمرکز تخصیص اعتبارات موجود در این حوزه به خطوط لوله بحرانی و همچنین بر مبنای سطح ریسک هر خط لوله و تاثیر آن بر سطح ریسک کلی عملیاتی شرکت انجام شده است.
بر این اساس، در ادبیات سیستم مدیریت یکپارچگی داراییها (AIMS) تدوین و اجرای این شیوهنامه نخستین و پایهایترین گام برای استقرار سیستم مدیریت یکپارچگی خطوط لوله (PIMS) محسوب میشود.
همچنین این شیوهنامه حاصل پروژه صنعتی - پژوهشی میان شرکت نفت فلات قاره و دانشگاه صنعت نفت بوده است. پروژه پس از تشکیل کمیته PIMS در شرکت نفت فلات قاره ایران در تیرماه سال گذشته و توجه به برنامهریزی برای استقرار نظام یکپارچگی خطوط لوله به عنوان نخستین محصول این کمیته با همکاری شرکت نفت فلات قاره ایران و دانشگاه صنعت نفت در راستای ارتباط موثر صنعت و دانشگاه و صرفا با اتکا به توان داخلی هر دو مجموعه و متناسب با نیازهای اجرایی و عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران انجام شده است.
در راستای انجام این پروژه بیش از هزار و ۱۰۰ نفر ساعت کار مطالعاتی و کارشناسی انجام شده که بیش از ۵۰ درصد آن به جلسات کارشناسی منظم و هدفمند مشترک میان گروه اجرایی پروژه از دانشگاه صنعت نفت و اعضای کمیته PIMS شرکت نفت فلات قاره ایران در دو سطح کارشناسی و مدیریتی اختصاص داده شده که در سوابق پروژههای صنعتی - پژوهشی میان صنعت و دانشگاه کم نظیر بوده است.
گام بعدی در راستای استقرار مدیریت یکپارچگی خطوط لوله، اولویتبندی تمام خطوط لوله درون میدانی و صادراتی شرکت نفت فلات قاره ایران بر اساس شیوهنامه تدوین شده بود که این گام نیز با همکاری گروه اجرایی دانشگاه صنعت نفت آغاز شده است.