نفت امروز /بازار پی وی سی ایران امروز به دلیل تردیدهای بسیار درباره اعلام قیمت پایه این کالا طی دوهفته اخیر به حالت توقف درآمد.
با وجود تردیدهای بسیار در خصوص ارزش محموله های پی وی سی امروز اکثر معامله گران از خرید و فروش این کالا صرفنظر کردند، این در حالی است که دو هفته گذشته نرخ محصولات پلیمری براساس قیمت فروش ارز سامانه نیما تعیین و مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان این حوزه قرار گرفت. هفته گذشته هم به بهانه تعطیلات، شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اعلام قیمت ها در روز یکشنبه خودداری کرد، این در حالی است که امروز قیمت خرید و فروش دلار در سامانه نیما به ترتیب ۹ هزار و ۷۸۲ و ۷ هزار و ۹۶۸ تومان اعلام شده و همچنان اختلاف بالای قیمت خرید و فروش در این سامانه تعجب برانگیز است.
در سامانه سنا قیمت خرید و فروش دلار به ترتیب ۱۱ هزار و ۹۵۰ و ۱۲ هزار و ۶۱ تومان رقم خورده است و از این رو نوسانات قیمتی در این دو سامانه و ارزش واقعی دلار تردید برانگیز است.
به نظر می رسد انتظار برای افزایش قیمت پایه محصولات پلیمری از جمله پی وی سی دلیل عمده توقف بازار پی وی سی باشد. تا آخرین روز مبادلاتی هفته گذشته قیمت پی وی سی در بازار تهران حدودا ۷ هزار و ۸۰۰ تومان در هر کیلو عنوان شد.
برخی از معامله گران بازار پی وی سی در انتظار افزایش قیمت ها تا مرز ۱۰ هزارتومان در هر کیلو برای پی وی سی هستند، گر چه بازار پی وی سی همچنان در رکود نسبی به سر می برد، اما با این حال معامله گران معتقدند؛ قیمت پی وی سی با وجود نرخ دلار در ایران نباید زیر ۹ هزارتومان باشد.
این در حالی است که پی وی سی در بازارهای جهانی در هفته جاری تغییر قیمتی نداشته است، در منطقه حدودا ۸۴۰ تا ۸۶۰ دلار در هر تن ارزش گذاری شده است، همچنین در هند و مدیترانه نیز به ترتیب ۹۱۰ تا ۹۵۰ و ۹۰۰ تا ۹۲۰ دلار درهر تن گزارش شده است.
برخی از معامله گران معتقدند؛ نرخ گذاری پی وی سی در ایران طی دو هفته اخیر درست و منطقی نبوده است و از این رو بسیاری از فروشندگان راغب به معامله محصولات خود نیستند.
گرچه شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش می کند تا قیمت های پایه محصولات پتروشیمی را با پایین ترین نرخ دلار در سامانه نیما تعیین کند، اما کارشناسان این حوزه معتقدند که قیمت واقعی دلار در حال حاضر به سامانه سنا نزدیک تر است تا سامانه نیما، این در حالی است که در بازار آزاد قیمت دلار حدودا ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان گزارش شده است.
از سوی دیگر به نظر می رسد تعدد قیمت دلار نیز برای صنعت پتروشیمی در ماههای اخیر دردسرساز بوده و تصمیم گیری در این حوزه را سخت تر از پیش کرده است.
منبع:پتروتحلیل