به گزارش نفت امروز به نقل از ایرنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، در شرایط تحریم و با توجه به اهمیت ایمنی و سلامت ماشینهای دوار در نیروگاهها و پالایشگاهها، تیم «تدبیرگران سامانههای انرژی» عضو پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی دکتر کریم مظاهری عضو هیات علمی دانشکده مهندسی هوافضای این دانشگاه موفق به طراحی «سامانه حفاظت از ماشینهای دوار» شدند تا با حفاظت از ماشینهای پالایشگاهها و نیروگاهها بتوانند نقشی اثرگذار در ایمنی شهرها و کارخانهها ایفا کنند.
مظاهری در خصوص نیاز به طراحی این سامانه در کشور گفت: پایش و حفاظت ماشینهای دوار مانند پمپ، توربین، کمپرسور و فن بسیار مهم است و طبق استانداردAPI670، استاندارد معتبر بینالمللی سیستمهای حفاظت ماشینهای دوار، وجود سیستم حفاظت ماشینهای دوار در صنایع نفت، گاز، نیرو مانند توربین و کمپرسور الزامی است. بنابراین، طراحی و ساخت این سامانهها و دستگاههای پایشی حفاظتی از ماشینهای دوار باعث راهاندازی این شرکت شد تا با کمک افراد متخصص این نیازها را عملی کنیم.
وی گفت: تمامی سیگنالهای حیاتی دستگاههای دوار و همچنین سیگنالهای مربوط به ارتعاش، جریان و دما بر اساس مشخصات فنی سنسورها به صورت آنلاین پردازش میشوند. همچنین این سیستم در صورت بروز مشکل و ایجاد اختلال به طور کاملاً خودکار سیستم اصلی را کاملاً ایمن و خاموش میکند؛ چرا که کوچکترین اختلال در سیستمهای نیروگاهها و پالایشگاهها میتواند یک فاجعه زیست محیطی یا انسانی به بار آورد. در حال حاضر این سامانه پایشی، پس از تأیید عملیاتی، در پتروشیمی بندر امام نصب شده است. پژوهشگاه نیرو نیز بر اساس نیازهای تجهیزاتی که در نیروگاههای کشور دارد در حال بررسی برای بومیسازی این سیستم در این مرکز دانشبنیان است تا پس از تأیید در نیروگاههای کشور هم از این سیستم پایشی و حفاظتی استفاده شود.
عضو هیاتعلمی دانشکده مهندسی هوافضا خاطرنشان کرد: واردات دستگاههای دوار در فهرست تحریمها قرار دارد و از آنجا که فروش توربینها، فنها و سایر تجهیزات اینچنینی بدون این دستگاه امکانپذیر نیست، عملاً این تجهیزات هم در فهرست تحریمها قرار گرفته است و چون حضور این سیستم پایشی و حفاظتی ضروری است، تولید این دستگاه در داخل کشور مهم بود. ساخت این دستگاه پایشی و حفاظتی که عمدتاً از قطعات الکترونیکی تشکیل میشود، علیرغم تحریمها توسط این تیم عملی شد.