به گزارش نفت امروز، مجید چگنی امروز (یکشنبه، ۲۵ اردیبهشتماه) در سومین روز از بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست با خبرنگاران که با حضور مدیران ارشد صنعت گاز برگزار شد، گفت: شرکت ملی گاز ایران شرکتی برجسته و بارز در صف خدمترسانی به کشور و شرکتی عملیاتی است که خدمات آن مستمر و مداوم است.
وی با بیان اینکه صنعت گاز در جهاد مستمر است و بیش از ۹۰ هزار نیروی فعال دارد، افزود: نمایشگاه بیستوششم هم استثنایی و جزو بزرگترین نمایشگاههای جهان در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه دستاوردهای صنعت گاز مربوط به یک دولت خاص نیست و همه دولتهای گذشته در این زحمات سهیم بودند، تصریح کرد: تاکنون حدود هزار و ۲۲۱ شهر با ۹۸.۴ درصد و ۳۵ هزار و ۵۷۵ روستا با ۸۵.۴ درصد از گاز طبیعی بهرهمند هستند؛ پروژه گازرسانی به ۲۹ شهر و ۲ هزار و ۹۵۲ روستا هم در حال اجرا است.
چگنی ادامه داد: با بهرهبرداری از این پروژهها بهرهمندی شهرهای ایران از گاز طبیعی به ۹۹ درصد و روستاها به ۸۹ درصد میرسد. اکنون نیز ۲۴.۵ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد که معادل ۲۸.۵ میلیون خانوار در بخش خانگی، ۹۰ هزار واحد صنعتی، ۶۰ هزار واحد کشاورزی، ۲ هزار و ۲۸۰ واحد گاز طبیعی فشرده (سیانجی)، ۳۳۰ واحد نیروگاهی بزرگ و مولد مقیاس کوچک، حدود ۲ میلیون واحد عمومی، دولتی، تجاری، ورزشگاهی و خیریه است.
وی از گازرسانی به ۶ شهر، حدود هزار و ۴۲۶ روستا و ۱۳۰۰ واحد صنعتی و ۶ هزار و ۲۰۰ واحد جزء صنعتی در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
مصرف سالانه گاز طبیعی ایران ۹ میلیارد مترمکعب افزایش مییابد
وی با بیان اینکه بهطور میانگین سالانه حدود ۲۵۰ میلیارد متر مکعب گاز در کشور مصرف میشود، اظهار کرد: ایران از بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی در جهان و در رتبه سوم است؛ مجموع گاز تحویلی به شبکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶۹ میلیارد مترمکعب بود که ۱۲۲ میلیارد مترمکعب در بخش خانگی و تجاری، ۷۱ میلیارد متر مکعب در بخش نیروگاهی مصرف شد و مجموع صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه هم ۱۷ میلیارد متر مکعب بود که نسبت به سال ۹۹ حدود ۲ درصد افزایش داشته است.
معاون وزیر نفت در امور گاز اعلام کرد: طبق برنامهریزیهای انجامشده، مقدار کل گاز تزریقی به شبکه امسال روزانه ۴۵ میلیون مترمکعب افزایش مییابد و به حدود ۲۷۸ میلیارد متر مکعب میرسد. این مقدار پارسال ۲۶۹ میلیارد متر مکعب بود که این افزایش تولید از فاز ۱۴ و فاز ۱۱ پارس جنوبی خواهد بود.
پروژههای اولویتدار صنعت گاز
چگنی همچنین درباره پروژههای اولویتدار شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۴۰۱ گفت: عمده تمرکز گازرسانی به مناطق محروم و دورافتاده است و در هدفگذاری امسال استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان در اولویت گازرسانی هستند. در روزهای اخیر هم خط انتقال گاز به زابل به بهرهبرداری رسید و تزریق گاز به طول ۲۲۰ کیلومتر انجام شد، همچنین پروژههای مربوط به جنوب سیستان و بلوچستان هم در حال اجراست.
این خبر در حال تکمیل است...