نفت امروز / به نقل از صدا و سیما، بهزاد محمدی، صنعت پتروشیمی را به لحاظ کارآمدی، جذابیت و تأثیرگذاری در اقتصاد کشور بسیار با اهمیت برشمرد و گفت: هم اکنون ۵۶ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال هستند که سالانه ۶۶ میلیون تن انواع محصول را تولید میکنند که از این ۶۶ میلیون تن، بخشی از آن به عنوان خوراک در صنعت پتروشیمی به مصرف میرسد و ۳۱ میلیون تن آن به عنوان محصول نهایی به بازار عرضه میشود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که ۷۰ درصد محصول این صنعت صادر میشود، افزود: از ۳۱ میلیون تن محصول صنعت پتروشیمی ۲۲ و نیم میلیون تن آن صادر میشود و ۸ و نیم میلیون تن آن در بازار داخلی عرضه میکنیم که در صنایع پایین دستی، به مصرف میرسد.
وی ادامه داد: از محل فروش محصولات پتروشیمی در بازار داخل و صادرات مجموعاً ۱۷ میلیارد دلار درآمد کسب میکنیم که باعث شده این صنعت نقش اول را در صادرات غیر نفتی کشور بر عهده گیرد؛ در این میان، از ۱۷ میلیارد دلار درآمد این صنعت ۱۲ میلیارد دلار آن به صورت ارزی و از محل صادرات به دست میآید و ۵ میلیارد دلار آن در بازار داخلی به فروش میرسد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با بیان این که هم اکنون در این صنعت ۱۰۸ هزار نفر به طور مستقیم مشغول به کار هستند، اظهار داشت: هم اکنون در این صنعت ۲۸۵ دانش فنی را به کار گرفته ایم و نزدیک به ۳۵۰ نوع محصول در شاخه پلیمر و محصولات شیمیایی تولید میکنیم که این تنوع محصولات تاب آوری خوبی را در صنعت پتروشیمی ایران ایجاد کرده است.
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود به جهش دوم صنعت پتروشیمی کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: برنامه مدونی برای توسعه کمی و کیفی صنعت پتروشیمی کشور تدوین کرده ایم که هم تنوع محصولات را بالا خواهیم برد و هم با تکمیل زنجیره تولید و صنایع پایین دستی محصولات با ارزش تری را تولید می کنیم.
وی در بیان جزئیات بیشتر جهش دوم صنعت پتروشیمی گفت: با برنامه ریزیهای انجام شده تا سال ۱۴۰۰ که پایان برنامه ششم توسعه است ظرفیت صنعت را از ۶۶ میلیون تن فعلی به ۱۰۰ میلیون تن افزایش خواهیم داد که معادل ۵۰ درصد ظرفیت کنونی است. درآمد این صنعت نیز در جهش دوم از ۱۷ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.
محمدی با بیان این که برای رسیدن به این هدف ۲۷ طرح را تا دو سال آینده به بهره برداری خواهیم رساند، گفت: ۴ طرح در شش ماهه دوم سال ۹۸ به بهره برداری میرسد که بزرگترین آنها پتروشیمی کاوه است که بزرگترین طرح متانول جهان محسوب میشود و تا سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که ۱۶ طرح نیز در سال ۹۹ و ۷ طرح در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید، افزود: با بهره برداری از این ۲۷ مجتمع ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن و درآمد آن به ۲۸ میلیارد دلار در سال می رسد.
لینک مطلب: | http://irnaft.ir/News/105062.html |