نفت امروز /به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، مجید محمدباقرپور، کارشناس واحد کنترل و ابزار دقیق سکوی سلمان از راهاندازی موفقیتآمیز سامانه مانیتورینگ توربینهای سولار در مدت چهار ماه خبر داد و بر ضرورت روزآمد کردن و ارتقای فناوری پایش ژنراتورها و کمپرسورها بهمنظور حفظ دیتا و تحلیل رفتار و پایش وضع توربینها تاکید کرد.
وی با بیان اینکه سامانه پایش توربینها، آمریکایی است که خریداری آنها هزینهای بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان به همراه خواهد داشت، افزود: با طراحی جدید و روزآمد کردن توربینهای سولار، ضمن صرفهجویی ارزی قابل توجه، اگر برای کامپیوترهای آمریکایی مشکلی ایجاد شود، هیچ نگرانی نداریم و میتوانیم آن را در مانیتورهای موجود در بازار ایران نصب و نرمافزار را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: همه مراحل کار کاملا تخصصی و با استفاده از نرمافزار PCS۷ انجام شده است.
رضا بایرامی، یکی دیگر از متخصصان واحد کنترل ابزار دقیق سکوی سلمان نیز با بیان اینکه کنترل همه سکوها از این محل انجام میشود، گفت: نرمافزار مانیتورینگ نیازمند بهروزرسانی بود، زیرا امکان دسترسی پیوسته به مقادیر دادهها را نداشتیم و مشاهده و تحلیل وضع دادهها به مرور زمان در بازههای زمانی مختلف امکانپذیر نبود و تنها در وضعیت آلارمها میتوانستیم به مقادیر دادهها دسترسی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: نرمافزار طراحیشده در مرحله نخست روی تاچپانلهای قدیمی اجرا شد، اما از نظر سختافزاری جواب نداد، از این رو در مرحله بعد تصمیم گرفتیم یک ایستگاه اپراتوری تشکیل دهیم تا ژنراتورها و کمپرسورها که در مجموع هشت واحد توربین هستند به یک مانتیور منتقل و کنترل و پایش وضع توربین هم در آن پیادهسازی شود.
بایرامی اظهار کرد: ادوات سکو از گذشته آمریکایی بوده است و با روند رو به رشد تحریمها از آنجا که برای تامین قطعات با مشکل روبهرو میشدیم، هدف ما این بوده است از وابستگی خارج شویم.
در سکوی سلمان هشت توربین سولار آمریکایی فعال است که متخصصان سلمان برای استفاده از نرمافزار جدید به صورت قفل شکسته و حذف ادوات سختافزاری، موفق به پیادهسازی آن شدند. این موضوع به نوبه خود کمک زیادی به پایداری شبکه، تعمیر و نگهداری دستگاه و قابلیت دسترسی به دیتاهای هر هشت توربین را به طور همزمان فراهم میکند.
لینک مطلب: | http://irnaft.ir/News/104752.html |