نفت امروز /این روزها دغدغه اصلی حوزه پالایش و پخش قاچاق سوخت است که بیشتر هم در مرزهای جنوبی کشور صورت میگیرد؛ بر اساس آنچه که متولیان امر عنوان میکنند عمده ترین دلیل قاچاتت است.
کارشناسان میگویند این موضوع دو وجه دارد یکی افزایش انگیزه قاچاقچیان کلان و دیگری فرصتی جهت درآمدزایی برای افراد بیکار و یا با سطح درآمدی پایین در استانهای مرزی.
اما در میان برخی نظری دیگر دارند، چندی قبل حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس با بیان اینکه نداشتن درآمد حداقلی دلیل گرایش برخی از مردم سیستان برای خروج بنزین از مرزها عنوان کرد و گفت: نباید قاچاق گسترده بنزین را از چشم مردمی دید که چند گالن بنزین را از مرز خارج میکنند.
حسینعلی شهریاری با اشاره به قاچاق روزانه ۷ ونیم میلیون لیتر سوخت از مرزهای سیستان و بلوچستان، گفت: اینکه بنزین به میزان قابلتوجه از تمامی مرزها بهویژه مرزهای غربی، شرقی و جنوبی کشور قاچاق میشود کتمانپذیر نیست اما نباید این قاچاق گسترده را از چشم مردمی دید که چند گالن نفت را از مرز خارج میکنند تا روزی خود را درآورند چراکه این قاچاقها توسط باندهای گسترده، افراد صاحب نفوذ و دارای مسئولیت در دستگاههای مختلف دولتی انجام میشود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از افراد فعال در قاچاق سوخت اهل استان سیستان و بلوچستان نبوده و حتی سوخت مدنظر برای قاچاق نیز از استانهای دیگر به مرزهای سیستان و بلوچستان ارسال میشوند، افزود: متاسفانه تاکنون تعداد بسیاری از هموطنان در پی تعقیب و گریزها و خطرات قاچاق سوخت جان خود را از دست دادهاند در حالی که مجرم واقعی آنها نیستند.
وی همچنین نداشتن شغل و درآمد حداقلی و تلاش برای امرار و معاش را دلیل گرایش برخی از مردم سیستان و بلوچستان به خروج بنزین و گازوئیل از مرزها عنوان کرد و گفت: حاصل تلاش این مردم فقیر برای خروج چند گالن بنزین سود ناچیزی است چراکه اصل سود را افراد دیگری میبرند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با تاکید بر اینکه افراد بسیاری در منافع قاچاق سوخت از مرزها شریک هستند، بیان کرد: مرز هزار و ۲۰۰کیلومتری استان و بلوچستان آنقدر وسیع است که نمیتوان به راحتی آن را کنترل کرد به همین دلیل باوجود تلاش دستگاههای نظارتی و حفاظتی باز هم درصد قاچاق و تخلفات در مرزهای استان بالا است.
لینک مطلب: | http://irnaft.ir/News/63917.html |