به گزارش نفت امروز، در جلسه علنی روز شنبه (۲۵ تیرماه) گزارش کمیسیون انرژی در خصوص طرح مانع زدایی و توسعه صنعت برق کشور در دستور کار قرارگرفت و نمایندگان با ماده ۲۰ این طرح موافقت کردند.
بر اساس ماده ۲۰ این طرح؛ وزارت نیرو مکلف است از طریق شرکت مادر تخصصی توانیر و شرکتهای ذی ربط با نصب تجهیزات هوشمند ساخت داخل از جمله شمارشگرهای(کنتورهای)هوشمند با رعایت ملاحظات پدافندی و رایانیکی (سایبری) در بستر تبادل داده امن اقدام به هوشمندسازی شبکه توزیع، رویت پذیری و کنترل پذیری با اولویت پستهای توزیع، مشترکین پرمصرف با مصرف بیش از دوبرابر الگوی مصرف و سپس سایر مشترکین کند.
منابع لازم برای اجرای این ماده از محل منابع موضوع مواد ۳ و ۶ این قانون تامین میشود.
پیش از رای گیری سید شمس الدین حسینی نماینده مردم تنکابن پیشنهاد داد که محل تامین منابع این طرح به جای ماده ۳ و ۶ از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور انجام شود که دولت و کمیسیون انرژی با این پیشنهاد مخالفت کردند و صحن مجلس هم به این پیشنهاد رای نداد.
در ادامه حسینی پیشنهاد داد که محل منابع تامین مواد ۳ و ۶ این طرح خود مردم با استفاده از نصب کنتور هوشمند باشند که این پیشنهاد هم با مخالف دولت و کمیسیون انرژی همراه شد و در ادامه نمایندگان نیز به این پیشنهاد رای مخالف دادند.
سید شمس الدین حسینی در بخشی از سخنان خود در این باره گفت: رشد اقتصادی کشور در یک دهه گذشته به طور متوسط حدود ۶ دهم درصد یعنی نزدیک به صفر بوده و در سال ۱۴۰۰ رشد اقتصادی به دلیل بهبود وضعیت کرونا و بخش خدمات به قدری بهبود یافت و به ۳.۹ درصد رسیده است. اما در همین شرایط بخش صنعت تنها یک درصد رشد داشته و رشد سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ به طور تقریبی صفر بوده است که یکی از دلایل این موضوع به دلیل سود ده نبودن صنعت و فعالیتهای اقتصادی بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در حال حاضر نباید به بهانههای مختلف هزینههای صنعت را افزایش دهیم؛ از طرفی در ماده ۲۰ طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور بخش دیگری از هزینهها را به صنعت برق تحمیل میکنیم، در حالی که با این اقدام صنعت دیگر توان کشیدن این بار را ندارد و اگر بخواهیم اضافه هزینه داشته باشیم، باید هزینه ها را از جایی دیگر تامین کنیم.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس یازدهم افزود: روز چهارشنبه در جریان بررسی طرح مذکور تاکید کردم که این موضوع را باید به کمیسیون برای اصلاح ارجاع داد، اما در کمیسیون تنها لفظ تعرفه برق را برداشتند و گفتند از محل منابع ماده ۳ در این رابطه باید توضیح داد که آیا غیر از این است که در ماده ۳ می خواهید فرمول را ترجیحاً به گونهای تغییر دهید که هزینه صنعت برق افزایش یابد و در حال حاضر هم می خواهید هزینه دیگری را به آن تحمیل کنید.
حسینی یادآور شد: نمایندگان دولت طی چند ماه گذشته در جلسات مختلف پشت تریبون ها تاکید کردند که مصوبات مجلس علت گرانیها بوده و در حال حاضر ما چه تاکیدی داریم که تعرفه صنعت را که سال گذشته یک درصد بیشتر رشد نداشته را افزایش دهیم. آیا این توجیه درست است که چون در ماده ۳ هزینه ها را افزایش دادیم، در ماده ۲۰ هم هزینهها را افزایش دهیم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر دنبال هوشمندسازی کنتورها هستیم و اعتقاد داریم هوشمندسازی صرفه جویی است، برای صرفه جویی باید به ماده ۱۲ رفع موانع تولید رقابت پذیر توجه کنیم که در آن سرمایه گذاری مورد تاکید قرار گرفته است. اگر هوشمندسازی کار درستی است، اجازه دهید منابع آن از محل صرفه جویی تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: در این رابطه نباید هزینه را به صنعت تحمیل کرد و افزایش بهای برق صنعت به معنی افزایش بهای تولید برق و کاهش رقابت صنعت یعنی کاهش رشد صنعت و در نهایت منجر به افزایش قیمت محصولات صنعتی و تورم می شود، بنابراین باید از تورم فشار هزینه بکاهیم.
لینک مطلب: | http://irnaft.ir/News/147628.html |