printlogo


با اجرای طرح احیای چاه‌های نفت مرده از سوی دانش‌بنیان‌ها محقق می‌شود
حمایت مالی از دانش‌بنیان‌ها به ازای استخراج هر بشکه نفت از چاه‌های نفتی غیرفعال
حمایت مالی از دانش‌بنیان‌ها به ازای استخراج هر بشکه نفت از چاه‌های نفتی غیرفعال
کد خبر: 147578 تاریخ: 1401/4/8 13:47

معاون مدیریت سرمایه‌گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با اشاره به وجود ۷۱۰ حلقه چاه بسته، ۳۹ حلقه معلق و ۵۹۷ حلقه چاه متروکه نفتی در کشور، گفت: در طرح احیای این چاه‌ها از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، در صورتی که شرکتی در اجرای پروژه شکست خورد، در صورت تقاضا می‌تواند چاه دوم را با موافقت شرکت ملی نفت به شرط اصلاح ایده و تغییرات مورد مصوب شرکت ملی نفت، پیاده‌سازی کند و ما نیز به ازای هر بشکه نفتی که این شرکت‌ها از چاه‌ها استخراج کند، عدد ثابتی به آنها پرداخت خواهیم کرد.

به گزارش نفت امروز، امیر مقیسه در نشست تأمین مالی طرح احیای چاه‌های کم بازده و غیر فعال شرکت ملی نفت توسط شرکت‌های دانش بنیان و فناور که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با تاکید بر اینکه طرح احیای چاه‌های بسته و کم بازده نفتی به صورت جدی در شرکت ملی نفت آغاز شده است، افزود: در این طرح قرار است با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، چاه‌های غیر فعال به بهره‌برداری برسند.

وی ادامه داد: در مجموعه بالادستی نفت، ۳۹۳۳ حلقه چاه نفتی وجود دارد که در پروسه تولید تزریق و اکتشاف به بهره‌برداری رسیده‌اند و از این تعداد ۷۱۰ حلقه چاه بسته، ۳۹ حلقه معلق و ۵۹۷ حلقه چاه متروکه هستند.

مقیسه با تأکید بر اینکه همچنین ۶۱ حلقه در حال تکمیل و یا تعمیر بوده و به صورت کلی می‌توان گفت ۲۵۲۵ حلقه چاه فعال داریم، یادآور شد: بر اساس آمارها ۷۱۰ حلقه چاه بنا به دلایلی به بهره‌برداری نمی‌رسند و هدف ما در این پروژه کاندیدا کردن چاه‌های بلااستفاده است.

معاون امور سرمایه‌گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با اشاره به دلایل عدم استفاده از این حلقه چاه‌ها، خاطر نشان کرد: این ۷۱۰ چاه به دلیل محدودیت‌های مالی، تکنولوژیکی و زمانی مورد استفاده و بهره برداری قرار نمی‌گیرند؛ زیرا اولویت ما با چاه‌هایی است که زودتر به بازدهی می‌رسند.

مقیسه با بیان اینکه شرکت ملی نفت نتوانسته از این چاه‌ها استفاده کند، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح که به واسطه مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و همکاری دیگر شرکت‌های دانش بنیان اجرایی می‌شود، به نتیجه مطلوب برسند.

معاون امور سرمایه‌گذاری مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با بیان اینکه استفاده از فناوری برای احیای این چاه‌ها می‌تواند به نفع کشور باشد، گفت: ما می‌توانیم بر اساس الگوهای حقوقی با شرکت‌هایی کار کنیم که در این زمینه موفق باشند و بتوانند از قبل اجرای پروژه، عایدی نیز داشته باشند.

وی به بیان اقدامات شرکت ملی نفت برای اجرای طرح احیای چاه‌های کم بازده و غیر فعال پرداخت و گفت: ما به هر شرکتی می‌توانیم حداکثر ۵ حلقه چاه بسته اختصاص دهیم تا آنها پروسه مطالعات و اجرای پروژه و پیاده‌سازی فناورانه را انجام دهند. اگر عملیات احیای چاه اول توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور موفقیت‌آمیز باشد، می‌توانند ۴ حلقه چاه دیگر را در اختیار بگیرند و آنجا را به مرحله بهره‌برداری برسانند.

مقیسه گفت: در صورتی که شرکت فناور، از اجرای پروژه خود در چاه اول شکست بخورد، در صورت تقاضا می‌تواند چاه دوم را با موافقت شرکت ملی نفت به شرط اصلاح ایده و تغییرات مورد مصوب شرکت ملی نفت، پیاده‌سازی کند و بتواند با در اختیار گرفتن سه حلقه چاه دیگر بهره‌برداری از چاه را در پیش بگیرد.

وی با بیان اینکه تحقیقات و عملیات اجرایی شرکت‌ها بر روی چاه اول باید در بازه زمانی ۱۸ ماهه انجام گیرد و شرکت‌ها باید در این بازه زمانی تکلیف چاه را مشخص کنند، اظهار کرد: در خصوص مدت زمان استفاده از حلقه چاه دوم توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در صورت شکست پروژه اول، باید گفت که این شرکت‌ها برای بار دوم می‌توانند تنها در مدت زمان ۶ ماه تغییرات را در چاه دوم پیاده سازی کنند و اگر موفقیت آمیز بود، تا حلقه چاه پنجم می‌توانند پیش بروند و بر اساس مصوبات ما، به ازای هر بشکه نفتی که شرکت‌ها از چاه غیرفعال استخراج کنند، عدد ثابتی در قالب دستمزد به آنها پرداخت شود. 

معاون امور سرمایه‌گذاری مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با بیان اینکه طول دوره زمانی احیای چاه‌ها توسط این شرکت‌ها ۵ سال و نیم است، گفت: طی این مدت می‌توانیم به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداختی داشته باشیم. همچنین به ازای هر بشکه نفت اضافی، دستمزد ریالی و دلاری را به شرکت اختصاص می‌دهیم.

وی افزود: پرداخت دستمزد بر مبنای تعرفه و بابت بازپرداخت کلیه هزینه‌ها، حق فناوری و حق‌الزحمه شرکت فناور بوده و به غیر از آن هیچ پرداختی دیگری انجام نمی‌شود.

مقیسه با بیان اینکه واحدهای فناور مجاز به ثبت اختراع فناوری و احیا خواهند بود، مشروط به آنکه حق بهره برداری شرکت ملی نفت ایران را به صورت رسمی در گواهی اختراع درج کنند، ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران با آغاز پرداخت دستمزد برای اولین چاه احیا شده مجاز به بهره‌برداری از فناوری مربوط به هر طریق از جمله برگزاری مناقصه خواهد بود.

مقیسه با تأکید بر اینکه این سرمایه‌گذاری جسورانه است، تصریح کرد: شرکت ملی نفت و پارک فناوری و نوآوری نفت مسئولیت هزینه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را برعهده ندارد.

 

لینک مطلب: http://irnaft.ir/News/147578.html