به گزراش نفت امروز به نقل از ایسنا، جعفر توفیقی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای بزرگ دارای ذخایر نفت و گاز در دنیا است، افزود: به همین علت اجرای پروژههای ازدیاد برداشت برای کشور بسیار حائز اهمیت است و از سوی دیگر، این گونه پروژهها از دانش فنی و پیشرفتهای تکنولوژی و همچنین ارزش افزوده اقتصادی بسیاری برخوردار است.
وی با بیان این که یکی از اولویتهای وزارت نفت در سالهای گذشته توسعه پروژههای ازدیاد برداشت بوده است، اظهار کرد: در همین زمینه مطالعات دهها میدان نفتی در کشور با هدف ازدیاد برداشت به دانشگاهها و مراکز پژوهشی واگذار شده است، اگرچه پژوهشگاه صنعت نفت، با توجه به ماموریت اصلی و ذاتی خود، قبل از واگذاری پروژههای ازدیاد برداشت به دانشگاهها و مراکز پژوهشی، در این زمینه تحقیق و توسعه را در دستور کار خود قرار داده است.
توفیقی طراحی، ساخت و دستیابی به فناوری نانو سیال را یکی از پروژههای محققین پژوهشگاه دانست و یادآور شد: این طرح در راستای ازدیاد برداشت اجرایی شده و در دستور کار این مجموعه قرار گرفته است که خوشبختانه این پروژه با کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت در پژوهشگاه آغاز شده و امروز نیز به ثمر رسیده است.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت خاطر نشان کرد: دانش فنی نانو سیالی که توسط محققین پژوهشگاه صنعت نفت توسعه داده شده است، هماکنون به یکی از چاههای سکوی نفتی بلال تزریق شده و دوره مطالعات میدانی خود را طی میکند و امید است در اثر عبور از این تستهای میدانی مراحل توسعه و تکمیل آن نیز به سرعت صورت گیرد.
توفیقی ادامه داد: این پروژه علاوه بر دستاوردهایی که از نظر علمی، فنی و ازدیاد برداشت به همراه داشته است، جایگاه پژوهشگاه را در میان مدیران و کارشناسان صنعت نفت ارتقاء خواهد داد و اعتماد آنها را نیز همانند گذشته جلب خواهد کرد و همواره پژوهشگاه این آمادگی را دارد که پروژههای مشابه را در تمامی سطوح و با بهترین تکنولوژیهای روز طراحی و به صنعت، ارائه و شرایطی را فراهم کند که صنعت نفت به عنوان بزرگترین صنعت کشور بتواند از آخرین دانش و فناوریهای روز برخوردار شود.
اجرای پایلوت عملیات تزریق نانوسیال به مخزن سورمه میدان نفتی بلال آغاز شده و این عملیات در گام نخست با هدف تزریق ۱۸ هزار بشکه نانوسیال در چاه ۱۰ این میدان در دستور کار است.
لینک مطلب: | http://irnaft.ir/News/125522.html |