نفت / شناسه خبر: 137010 / تاریخ انتشار : 1401/2/24 19:17
|
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران:

فاز دوم اقلام راهبردی صنعت گاز به‌زودی ارائه می‌شود

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران از ارائه فاز دوم اقلام راهبردی مورد نیاز صنعت گاز با استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش نفت امروز، محسن مظلوم فارسی‌باف، امروز (شنبه، ۲۴ اردیبهشت‌ماه) در سمینار نیازهای فناورانه شرکت ملی گاز در حاشیه دومین روز بیست‌وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه همه تلاش ما ایجاد تشریک مساعی با شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان داخلی در ارتباط با شناسایی اقلام مورد نیاز شرکت ملی گاز است، گفت: دو رویداد در ارتباط با توسعه فناوری و خوداتکایی در اقلام راهبردی متقاضی صنعت گاز برگزار و بر این اساس ۲۹ قلم کالای راهبردی و مورد تقاضای صنعت گاز از طریق فرآیندهای مورد نظر شناسایی شد.

وی افزود: از این تعداد اقلام شناسایی‌شده مورد نیاز، ۲۵ مورد آن تعیین تکلیف و قرارداد مربوط به آن نیز امضا شده است، همچنین بعضی اقلام هم مسیر تجاری‌سازی را طی کرده است.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: آنالیزرهای نقطه A و هیدروکربن و کلدباکس‌ها از جمله اقلام راهبردی صنعت گاز هستند که هم‌اکنون در مرحله تجاری‌سازی نهایی قرار دارد.

مظلوم فارسی‌باف با بیان اینکه در گام دوم شرکت ملی گاز به دنبال برون‌سپاری کردن اقلام مورد نیاز این صنعت است، بیان کرد: ۲۸ قلم کالای راهبردی دیگر که شامل اقلام شیمیایی، مکانیکی، برق، الکترونیک و کنترل است شناسایی شده و قرار است در آینده‌ای نزدیک این اقلام از طریق سایت و یا برگزاری یک رویداد دیگر اطلاع رسانی شود.

وی گفت: به نظر می‌رسد که تا یک ماه آینده ما می‌توانیم فاز دوم اقلام راهبردی مورد نیاز صنعت گاز را با استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان راهبری کرده و آثار خوداتکایی را در حوزه توسعه و بومی‌سازی فناوری‌ها به منصه ظهور بگذاریم و بتوانیم از طریق مسیرها و مبادی قانونی شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت کنیم.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: بحث توسعه فناوری ۱۰۰ در صدی در هیج کجای دنیا مطرح نیست، بنابراین بر این اساس ما هم به دنبال این هستیم تا حداکثر استفاده از خدمات ساخت داخل و حداکثر استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان که نوپا هستند یا شرکت‌هایی که صاحب کسب‌وکار فعال‌تری هستند، بتوانیم به نحو شایسته‌ای حمایت کنیم.

مظلوم فارسی‌باف با تأکید دوباره بر حمایت و پشتیبانی از همه دانش‌بنیان‌ها و فعالان داخلی صنعت گاز کشور اعم از شرکت‌های نوپا و یا گاه شرکت‌های صاحب برند یادآور شد: بنده به‌عنوان عضوی از مجموعه دولتی به صراحت عنوان می‌کنم که با قوت و شدت بیشتری به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خواهیم پرداخت و از هرگونه ایده‌ای ازسوی آنان استقبال می‌کنیم و به‌دنبال این هستیم تا براساس چارچوب و مقررات قانونی بتوانیم تا حد ممکن موانع و جالش‌های موجود را برطرف کنیم.

۸۰ قرارداد کلان پژوهشی در وزارت نفت

مهدی احمدخان بیگی، مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت نیز با بیان اینکه از منظر حاکمیتی دستمان را به نشانه کمک به‌سوی شرکت‌های دانش‌بنیان دراز می‌کنیم، گفت: واقعیت صنعت نشان‌دهنده این است که فعالان و سازندگان داخلی با مشکلات واقعی، عینی و ملموسی روبرو هستند.

وی افزود: احساس ما بر این است که بسیاری از چالش‌ها و مشکلات در کل زنجیره ارزش از بحث تامین مالی گرفته تا امضای قرارداد و پیش از آن تجمیع تقاضا شناسایی شده و حمایت‌ها و تسهیل‌گری‌ها به خوبی پیگیری شده است، اما غافل از آنکه در حوزه عمل دیده می‌شود که برخی از اقدام‌ها راهگشا نیست.

مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت با بیان اینکه به اذعان بسیاری از شرکت‌های داخلی، اگر دولت ورود نکند این شرکت‌ها خودشان راه درست را پیدا خواهند کرد و کارها راحت تر پیش می‌رود، گفت: این تسهیل‌گری‌ها در بعضی از جاها مشکل ساز است و اینجاست که باید گفت ما دستمان را در این حوزه به روی شما دراز می کنیم تا بتوانیم حمایت‌های شما را داشته باشیم. بی‌شک ورود شما به عرصه تعریف چالش‌ها و هم ارائه راهکار بی‌شک تاثیرگذار خواهد بود.

احمدخان بیگی تصریح کرد: در مجموعه وزارت نفت سعی شده است از دو منظر حوزه توسعه فناوری را بررسی و ارزیابی کرد، مشکلات را در مجموعه‌های توسعه دهنده فناوری و عرضه‌کننده فناوری شناسایی کرده و راه حل‌های مرتبط با آنها را نیز ارائه دهیم.

وی ادامه داد: ما در مسیر بهره‌مندی از ظرفیت‌های استادان و نخبگان به‌صورت انفرادی یا در کسوت نهادی مانند دانشگاه جامعه هدف را مشخص کردیم بنابراین شما به عنوان استاد دانشگاه می‌توانید در قالب طرح‌هایی مانند فرصت‌های مطالعاتی ما را حمایت کنید ضمن اینکه با توجه به ابلاغیه جدید مقام عالی وزارت نفت می توانیم اعتبار لازم را برای به ثمر نشستن طرح های مطالعاتی شما عزیزان در نظر گیریم.

مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت یادآور شد: در مجموعه وزارت نفت ۴۰ قرارداد کلان پژوهشی فناورانه، ۱۳ قراداد انستیتوهای پایین‌دستی و ۲۷ قرارداد در مجموعه قرارداد بالادستی شامل قرادادهای میدان محور و قرادادهای کلان اکتشافی وجود دارد و در این مسیر جالش‌ها شناسایی و فناوری‌هایی که می‌تواند این جالش‌ها را برطرف کند نیز شناسایی و ارزیابی شده است.

 

کلیدواژه

گاز

شرکت ملی گاز

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران

صنعت گاز

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها