printlogo


استیضاح وزیر نفت لازم است؟
استیضاح وزیر نفت لازم است؟
کد خبر: 74345 تاریخ: 1398/3/11 09:21
بار دیگر استیضاح وزیر نفت در مجلس مطرح شده است اما نکته ای که در این میان مطرح میشود این است که چرا در این روزهای حساس تحریم که بیشترین فشارها بر وزارت نفت وارد است باید دامنه حملات و فضاسازی‌ها علی

نفت امروز /زنگنه یکی از وزرایی است که بیشترین حضور را در کمیسیون‌های مختلف مجلس و صحن علنی برای پاسخگویی داشته و تقریباً در تمام موارد هم توضیحاتش منجر به قانع‌شدن مجلس شده است، اما هر بار باز بعد از  چند ماه پایش به صحن علنی مجلس باز شده است .

سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که اگر نمایندگان بعد از توضیحات زنگنه  قانع می‌شوند چرا بعد از  چند ماه دوباره خواستار توضیحات زنگنه می‌شوند و اینکه چرا در این روزهای اوج تحریم‌ها، منافع افرادی با برخی مفسدین نشانه‌دار نفتی یکی شده و برخی تیترها بجای اینکه بابک ‌زنجانی را نشانه بگیرند، وزیر نفت را نشانه گرفته است؟

البته که فشار‌ها بر بیژن زنگنه در ترکیب کابینه حسن روحانی تازگی ندارد و از همان مرداد ۹۲ او یکی از مهم‌ترین هدف‌های مخالفان برای حمله به دولت بود. اما حال دو ماهی می‌شود که فشار‌ها بر وزیر نفت شدت بیشتری گرفته؛ تقریباً از ابتدای سال جدید. تقریباً چیزی نمانده که طیف مخالفان دولت، زنگنه را به آن متهم نکرده باشند؛ از فساد و زد و بند گرفته تا بی‌کفایتی در اداره وزارت نفت و ناتوانی برای دور زدن تحریم‌ها.

موافقان زنگنه علت این استیضاح ها را چیزی جز دشمنی نمیدانند و آن را مرتبط با مقاومت او برابر کسانی که در سال‌های اخیر به‌عنوان کاسبان تحریم شناخته می‌شدند  ارزیابی می‌کنند.

از سویی دیگر نیز مخالفان مدیریت ناکارآمد و صدمه به کشور، عدم تحققق قول‌ها و آنچه در برنامه آمده است، از دست دادن بازار گاز منطقه و لطمه به منافع ملی کشور، از بین بردن زیرساخت‌های منابع انسانی وزارت نفت، رها نمودن میادین مشترک برای کشور‌های رقیب، عدم تحقق افزایش تولید نفت طبق برنامه ارائه‌شده، موضوع توتال، کرسنت، قرارداد پاکستان، عمان ترکمنستان  و چندین مورد دیگر را از علل نارضایتی از  زنگنه عنوان کردند که البته زنگنه بارها در مورد این مشکلات در مجلس صحبت کرده و رای  هم آورده است و که البته بسیاری از  اتهامات وارد شده علیه زنگنه بارها و بارها شایعه تلقی شده است.

اما نکته ای که در این میان مطرح می‌شود این است که باید از مخالفان وزیر نفت درخواست کرد هم صدایی بابک زنجانی با مواضع‌شان را روشن و ابهام‌زدایی کنند و به علاوه توضیح دهند تلاششان برای سست‌کردن وزارت نفت و ایجاد حاشیه‌های کاذب اما وقت‌گیر، با چه اهدافی صورت می‌گیرد.

و آیا در شرایط حساسی که کشور در آن قرار دارد اصولاً بی‌وزیرکردن وزارتخانه‌ای چنین حیاتی و در خط مقدم تحریم‌ها، خدمت به کسانی نیست که می‌خواهند از آب گل‌آلود حاصله ماهی بگیرند؟

اختصاصی

لینک مطلب: http://irnaft.ir/News/74345.html