printlogo


شرط بزرگ ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی در پتروشیمی/ رونمایی از 6 سناریوی توسعه صنعت پتروشیمی
شرط بزرگ ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی در پتروشیمی/ رونمایی از 6 سناریوی توسعه صنعت پتروشیمی
کد خبر: 33498 تاریخ: 1396/7/19 14:31
شرکت ملی صنایع پتروشیمی با در نظر گرفتن مزیت افزایش ظرفیت تولید انواع خوراک پایه گازی، «تکمیل زنجیره ارزش» با تولید گریدهای جدید پلیمری را به عنوان مهمترین شرط ایران برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی

نفت امروز /شرکت ملی صنایع پتروشیمی با در نظر گرفتن مزیت افزایش ظرفیت تولید انواع خوراک پایه گازی، «تکمیل زنجیره ارزش» با تولید گریدهای جدید پلیمری را به عنوان مهمترین شرط ایران برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی تعیین کرده است.

به گزارش نفت امروز، با گذشت بیش از 50 سال از پیدایش و شکل گیری صنعت پتروشیمی در ایران، دوره جدید توسعه این صنعت استراتژیک با رویکرد تکمیل زنجیره‌های ارزش به رویکرد خوراک‌های گازی آغاز شده است.
بر این اساس همزمان با افزایش ظرفیت تولید انواع خوراک‌های پایه گازی در پارس جنوبی شامل اتان، متان، پروپان، بوتان و میعانات گازی، 6 سناریوی جدید توسعه در صنعت پتروشیمی ایران تعریف و تمامی مذاکرات با سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی برای صدور مجوزهای احداث طرح‌های جدید با محوریت این 6 سناریو صادر می‌شود.
از سوی دیگر با ورود به دوره پسابرجام درحالی مذاکرات مستقیم شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان حاکمیت با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی همچون توتال و ایرلیکوئید فرانسه، لینده و BASF آلمان، شل انگلیس، سوجیتس و میتسوئی ژاپن و ... شتاب گرفته که در تمامی مذاکرات دو پیش شرط بزرگ برای مشارکت و سرمایه گذاری شرکت‌های بزرگ پتروشیمی جهان در ایران تعیین شده است.
«
مرضیه شاهدایی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در تمامی مذاکرات با شرکت‌های بین‌المللی بر اساس برنامه ابلاغی وزیر نفت و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تکمیل زنجیره ارزش و تولید گریدهای جدید با محوریت محصولات پلیمری به عنوان شرط تعیین شده است، گفت: در شرایط پسابرجام به دنبال تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنعت پتروشیمی بوده و باید با استفاده از تکنولوژی روز و سرمایه گذاری خارجی زمینه تحقق دومین جهش توسعه این صنعت ارزش آفرین فراهم شود.
با روی میز رفتن شرط تکمیل زنجیره‌های ارزش در مذاکرات با شرکت‌های بین‌المللی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد تا نسبت به متنوع سازی سبد تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران با تولید و عرضه گریدهای جدید و پیشرفته فرآورده‌های پلیمری استفاده کند به عنوان نمونه در مذاکرات با توتال این شرکت فرانسوی با تولید گریدهای جدید محصولات پلی اتیلنی در ایران موافقت کرده است.
در شرایط فعلی ظرفیت تولید محصولات پلیمری ایران حدود هشت میلیون و 400 هزار تن در سال بوده که به منظور افزایش ظرفیت تولید محصولات پلیمری ساخت و تکمیل 21 طرح جدید با ظرفیت تولید سالانه چهار میلیون و 500 هزار تن محصول در کشور آغاز شده است.
از سوی دیگر در صورت جذب منابع مالی و سرمایه های خارجی در صنعت پتروشیمی پیش بینی می‌شود این ظرفیت تا افق چشم انداز 1404 به 21 میلیون و 400 هزار تن افزایش یابد که از این میزان سهم گریدهای مختلف پلی اتیلن هشت میلیون و 400 هزار تن و سهم پلی پروپیلن 9 میلیون و 500 هزار تن بود و مابقی ظرفیت به تولید سایر محصولات پلیمری اختصاص دارد.
6
سناریوی توسعه صنعت پتروشیمی اعلام شد
به گزارش نیپنا، ایران با در اختیار داشتن حدود 34 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی بزرگترین دارند این انرژی پاک در جهان بوده و در کنار ذخایر بالای زیرزمینی با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی هم اکنون ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران به بیش از 700 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
با تحقق برنامه‌های افزایش تولید گاز، در شرایط فعلی ظرفیت بالایی برای تولید انواع خوراک پایه گازی در کشور فراهم شده که شرکت ملی صنایع پتروشیمی متناسب با افزایش ظرفیت تولید انواع خوراک‌های گازی بسته‌ها و فرصت‌های جدید سرمایه گذاری برای توسعه صنعت پتروشیمی با محوریت تکمیل زنجیره ارزش تعریف کرده است.
هم اکنون 6 سناریوی توسعه صنعت پتروشیمی شامل اجرای طرح‌های GTP با هدف تبدیل گاز به پروپیلن، GTO با هدف تبدیل گاز به اولفین، MTO با هدف تبدیل متانول به اولفین، PDH با هدف تبدیل پروپان به پلی پروپیلن، MTP با هدف تبدیل متانول به پروپیلن و GTPP با هدف تبدیل متان به پلی پروپیلن در دستور کار قرار گرفته است.
با اجرای این سناریوهای جدید علاوه بر استفاده از خوراک‌های پایه گاز برای تولید انواع محصولات پلیمری به ویژه پروپیلن و پلی پروپیلن امکان استفاده بهینه تری از ظرفیت بالای تولید متانول در صنعت پتروشیمی ایران با اولویت تکمیل زنجیره‌های ارزش فراهم می شود.
هم اکنون ظرفیت تولید متانول در صنعت پتروشیمی حدود 5.5 میلیون تن در سال بوده که با بهره‌برداری از سه طرح جدید متانول کاوه، بوشهر و مرجان این ظرفیت تا چند ماه آینده با افزایشی دو برابری به بیش از 10.5 میلیون تن افزایش یافته و سپس تکمیل و راه اندازی سایر طرح ها این ظرفیت از مرز 20 میلیون تن در سال عبور می کند.
بنابراین با استفاده از تکنولوژی‌های جدید امکان استفاده از ظرفیت تولید بالای متانول در صنعت پتروشیمی با هدف تولید محصولات پلیمری با استفاده و تقاضای بالا در صنایع تکمیلی پتروشیمی همچون پروپیلن و پلی پروپیلن در کشور فراهم می‌شود.

 

لینک مطلب: http://irnaft.ir/News/33498.html