printlogo


مقام مسئول:
مپنا برنامه ساخت توربین های گازی با پره سرامیکی دارد
مپنا برنامه ساخت توربین های گازی با پره سرامیکی دارد
کد خبر: 23167 تاریخ: 1396/4/31 11:48
مشاور مدیرعامل گروه مپنا در امور تحقیق و توسعه، از هدفگذاری این گروه مهندسی برای ساخت توربین های گازی با پره های سرامیکی خبر داد و گفت:

نفت امروز /ساخت توربین با پره های سرامیکی هنوز در دنیا تجاری سازی نشده است و از فناوری های قرن بیست و یکم به شمار می آید.

«محسن حامدی»  در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با اجرای این طرح ما فاصله خود را با تکنولوژی های کلیدی تولید توربین های گازی در دنیا کاهش می دهیم.
مشاور مدیرعامل گروه مپنا در امور تحقیق و توسعه درباره مزیت دستیابی به این تکنولوژی گفت: با به دست آوردن این تکنولوژی ما قادر خواهیم بود مرزهای محصولات جدید را گسترش دهیم.
وی ادامه داد: گروه مپنا در دو بخش به روز کردن محصولات جاری و کار بر روی تکنولوژی های پیشرفته، مقوله تحقیق و توسعه را پیش می برد.
حامدی در ارتباط با لزوم دستیابی به تکنولوژی های پیشرفته، گفت: برای تولید یک محصول جدید ابتدا باید توانمندی تولید آن محصول را به دست بیاوریم؛ در دستیابی به تکنولوژی های پیشرفته کار کنیم تا بعد از پنج تا 10 سال قادر باشیم محصولات جدید تولید کنیم.
به گزارش ایرنا، سازمان بهره­وری انرژی ایران (سابا) چندی پیش در گزارشی اعلام کرد: براساس بررسی­های انجام شده توسط یک شرکت سازندۀ توربین­های گازی، استفاده از فناوری جدید پره­های توربین گازی با هسته سرامیکی در نیروگاه­‌های سیکل ترکیبی، راندمان کل سیکل را به بالاتر از61 درصدارتقاء خواهد داد.
توربین گازی یک موتور درون‌سوز از نوع ماشین‌های دوار است که بر اساس انرژی گازهای ناشی از احتراق کار می‌کند. هر توربین گاز شامل یک کمپرسور برای فشرده کردن هوا، یک محفظه احتراق برای مخلوط کردن هوا با سوخت و محترق‌کردن آن و یک توربین برای تبدیل انرژی درونی گازهای داغ و فشرده به انرژی مکانیکی است.
گروه مپنا به تازگی توربین گازی جدیدی به صنعت برق معرفی کرد که با بکارگیری آن، ظرفیت تولید برق کشور بدون ساخت نیروگاه جدید، پنج هزار مگاوات افزایش پیدا می کند.
ظرفیت توربین جدید در شرایط استاندارد، 185 مگاوات برآورد شده که نسبت به ظرفیت 157 مگاواتی نسخه پیشین این خانواده توربین، 28 مگاوات افزایش یافته است. همچنین راندمان آن در نیروگاه های سیکل ساده 2 درصد و در سیکل ترکیبی پنج درصد افزایش می یابد.

 

لینک مطلب: http://irnaft.ir/News/23167.html