printlogo


بیش از ۱۰۰ درصد تعهدات تکلیفی اکتشاف نفت و گاز تحقق یافت
بیش از ۱۰۰ درصد تعهدات تکلیفی اکتشاف نفت و گاز تحقق یافت
کد خبر: 115274 تاریخ: 1398/7/21 17:09
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران میزان تحقق تعهدات اکتشافی تکلیفی این مدیریت در نیمه نخست برنامه پنج ساله اکتشاف کشور را در بخش‌های نفت و گاز به ترتیب ۱۳۰ و ۱۷۰ درصد اعلام کرد و گفت: در صورت تداوم ...

نفت امروز /مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران میزان تحقق تعهدات اکتشافی تکلیفی این مدیریت در نیمه نخست برنامه پنج ساله اکتشاف کشور را در بخش‌های نفت و گاز به ترتیب ۱۳۰ و ۱۷۰ درصد اعلام کرد و گفت: در صورت تداوم این رویه، طرح درخواست افزایش تعهد کشف به شورای عالی اکتشاف محتمل است.

سیدصالح هندی امروز (یکشنبه، ۲۱ مهرماه) در آیین امضای دو قرارداد لرزه‌نگاری اکتشافی با شرکت‌های ایرانی افزود: شورای عالی اکتشاف به عنوان بالاترین مقام تصمیم‌گیری در زمینه اکتشاف در صنعت نفت، تعهداتی را برعهده مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گذاشته است که با توجه به سپری شدن نیمی از برنامه پنج ساله در پایان شهریورماه امسال، مدیریت اکتشاف موفق شده است در این بازه زمانی، تعهدات اکتشافی خود را در بخش هیدروکربور مایع (نفت، مایعات و میعانات گازی) به میزان ۱۳۰ درصد و در بخش گاز به میزان ۱۷۰ درصد محقق کند.

تغییر رویکرد مدیریت اکتشاف به ثمر نشست

وی تحقق فراتر از تعهدات اکتشافی را نشات گرفته از افزایش اکتشافات در سال‌های اخیر عنوان کرد و گفت: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از سال ۹۵ رویکرد سازمانی خود را از رویکرد وظیفه‌ای به رویکرد پروژه‌محور تغییر داد و همچنین رویکردهای جدید را در اکتشاف منابع هیدروکربوری در دستور کار قرار داد که مجموعه این اقدام‌ها به ثمر نشسته و اثربخشی خود را در افزایش میزان اکتشافات به ویژه در یک سال اخیر نشان داده است.

هندی با اشاره به کشف میدان گازی جدیدی در جنوب استان فارس، اظهار کرد: تمام موفقیت‌های حاصل شده در حوزه اکتشاف، نتیجه زحمات یکایک دوستان و همکاران من در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، ستاد این شرکت و همچنین پیمانکاران توانمند کشور به‌ویژه شرکت ملی حفاری ایران است که همیار و همکار مدیریت اکتشاف بوده است.  

۲۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد در دستور کار اکتشاف

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به قراردادهایی اشاره کرد که امروز با دو شرکت ایرانی به منظور انجام لرزه‌نگاری در پروژه‌های باشت و پانیذ امضا شد و گفت: مدیریت اکتشاف به واسطه ماموریت ذاتی خود، باید همه حوضه‌های رسوبی کشور را تعیین تکلیف کند و از آنجا که ابتدایی‌ترین اطلاعات مورد نیاز در اکتشاف، اطلاعات ژئوفیزیکی و زمین‌شناسی است، انجام عملیات‌های مختلف ثقل و مغناطیس‌سنجی و لرزه‌نگاری اجتناب‌ناپذیر است.

هندی گفت: امسال در مجموع برگزاری مناقصه مربوط به ۱۴ قرارداد لرزه‌نگاری و ثقل و مغناطیس‌سنجی در دستور کار است که از این میان، تاکنون هفت قرارداد تعیین تکلیف شده و امیدواریم تا پایان سال تکلیف دیگر قراردادها هم مشخص شود.

وی مجموع سرمایه‌ مورد نیاز برای اجرای این قراردادها را ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این قراردادها در نقاط مختلف کشور اجرا می‌شود و پراکندگی خوبی در کل کشور دارد، به نحوی که در برخی مناطق که تا به حال ورود نکرده بودیم نیز وارد می‌شویم مانند بندر جاسک، جازموریان، بستان‌آباد، میانه و ...

تسلیم تحریم نمی‌شویم

هندی یادآور شد: به زعم من، امضای این قراردادها در شرایط فعلی دو پیام روشن دارد؛ نخست آنکه همان‌طور که وزیر محترم نفت هم پیش از این اشاره کردند نشان می‌دهد با وجود تمام مشکلاتی که در این برهه خاص گریبانگیر صنعت نفت است، این صنعت همچنان زنده و پرتلاش و پرامید حرکت می‌کند و دوم، بیانگر آن است که ما در فشار تحریم، تسلیم نشده‌ایم.

وی گفت: ما به استقبال تحریم نمی‌رویم و از قطع ارتباط با دنیا استقبال نمی‌کنیم، اما دست خود را هم به نشانه تسلیم بالا نمی‌بریم و تسلیم زورگویی‌ها نمی‌شویم.

به گفته این مقام مسئول، بخشی از لرزه‌نگاری‌ها مانند پروژه پانیذ، پیچیدگی‌های زیادی دارد که بر مبنای آن قرار بوده است شرکت‌های خارجی اجرای چنین پروژه‌هایی را عهده‌دار شوند، اما در شرایط حاضر، مدیریت اکتشاف این پروژه‌ها را با همکاری شرکت‌های ایرانی پیش خواهد برد.

هندی افزون بر قراردادهای لرزه‌نگاری، به مطالعات بلوک‌های اکتشافی هم اشاره کرد و گفت: در این زمینه پیش از این سند همکاری با شرکتی ایرانی امضا شده و هم‌اکنون هم در آستانه امضای قراردادی هستیم. همچنین برای نخستین بار مطالعه اکتشافی مشترکی را با همکاری شرکتی ایرانی در دستور کار قرار می‌دهیم. این همه نشان می‌دهد در حوزه اکتشاف به خودباوری رسیده‌ایم.

شانا

لینک مطلب: http://irnaft.ir/News/115274.html